10.3.09

Jävla mango!

I höstas började Wille i förskoleklass och på fritids.

Wille är ganska petig vad gäller språkbruk - svordomar är inte okej. Han är också av åsikten att det är viktigt att inte säga något som gör någon annan ledsen. Detta ledde till lite samtal hemma eftersom han plötsligt fick höra mååånga nya uttryck av de äldre i skolan. Han kom titt som tätt hem och frågade om olika ords betydelse och om de var svordomar eller inte.

Så en dag när jag står och lagar mat kom han och frågade "Mamma, är jävla mango en svordom?". Gullunge! :o)

Måste säga att jag tycker att jävla mango är katten så mycket bättre än att säga jävla mongo - även om det inte är toppen det heller. ;o)

Så, kom ihåg var ni hörde det först!

(Kan säga med att jag förklarade att det nog inte riktigt var frukten det handlade om och att jodå, det tillhör de där sakerna som är olämpligt att säga till andra - fast i en något längre version.)

8 kommentarer:

  1. Anonym10.3.09

    Mitt kusinbarn (ännu en gång, och ja, han med "Snoppen") lurade de i att den fulaste svordomen som fanns var "hallonbåtar också!".Det funkade faktiskt oväntat länge. :-)

    SvaraRadera
  2. Hahaha, i stil med min kusin. Han var länge helt övertygad om att "Kännestubba" var den värsta svordomen av alla.

    Det hade han kommit på själv för övrigt - Kännestubba är ett litet yttepytteställe med sisådär 6 hus och en bygdegård. :o)

    SvaraRadera
  3. Just ja - och Wille hade helt enkelt hört fel i hastigheten (och förfäran över att killen i skolan svor plus att han VET vad en mango är, men inte hört ordet mongo innan - tack och lov får man väl säga).

    SvaraRadera
  4. Anonym11.3.09

    Du glömde berätta om historien han drog vid jul ;-D

    SvaraRadera
  5. Ehm, just den historien minns jag konstigt nog inte alls... *visslar*

    Japp - ibland är förträngning en fördel. :o)

    SvaraRadera
  6. Anonym11.3.09

    Berätta, berätta!!!

    SvaraRadera
  7. Anonym11.3.09

    Ameh, kom igen nu ... ;-) Haha, pappas semesterstories har helt plötsligt fått en helt annan dimension. Blir ganska kul när Wille försöker bräcka liksom.

    SvaraRadera
  8. Som sagt var - förträngning på hög nivå där... ;o) *rodnar lite*

    SvaraRadera